Hercules és Xena végignéztem az összes részt!

Kis nosztalgia a gyerekkorból, mindenkinek, aki szereti a hősőket, vagy azzá akarna válni!

A Xena és Hercules a gyerekkor legmeghatározóbb fantasy, mitológia sorozata.

Kapcsolódó kép

Kapcsolódó kép

Amikor kicsi voltam Xena volt a harcos hercegnő és azért tetszett, mert egy emberi hősnő volt, aki nő létére megtudta védeni magát, nem volt egyértelműen jó, voltak rossz tulajdonságai is, de ennek ellenére törekedett, hogy jobb emberré váljon, mint azelőtt. 

A történet szerint Ares hadisten vette rá Xenát, hogy rossz legyen s háborúkban mészároljon le védteleneket.Az idő egyre múlt, s Xena végül megértette, hogy olyan erő lakozik benne, amivel akár jót is cselekedhet, s megmentheti az embereket a gonosztól. Ezek ismeretében jóvá tette bűneit, megismerkedett Gabriel-lel, akivel kezdetben nem jöttek ki jól, de  a szőke parasztlány, aki művelt volt és iró, ő is hatott Xena-ra. A harcos hercegnő megtanította Gabrielt verekedni kezdetben bottal, majd később még súlyosabb fegyverekkel. Gabriel meg megtanította Xena-t szeretni, s érzelmesnek lenni. Az ő kapcsolatuk túlmutatott a barátságon. Bár mindkettőjük elvesztette a szeretteit a harcokban, mégis megbocsájtottak egymásnak és kitartottak a végsőkig. Ez volt az a sorozat, mely előtérbe helyezte a feminizmust, s a leszbikus kapcsolatot is bemutatta. Bár nem jöttek össze sosem a sorozatban, egyértelmű volt, hogy még Ares iránt sem érzett olyan szerelmet Xena, mint Gabriel iránt. 

Hercules:

Zeusz fiának, aki félig isten, félig ember, s annak barátjának Iolasnak a kalandjai sokkal előbb készültek el, mint a Xena.  Bár Lucy Lawless (Xena három karakterként is megjelent a sorozatban mint pl. amazonként, kentaur párjaként, Xena-ként a harcos hercegnőként.)

Hercules mindig makulátlan volt, s tisztességes, ereje az igazi istenekkel vetekedett. Jó sok jelenetben megcsodálhattuk a szaltókat verekedés során, meg, hogy mindig a helyes útat választotta. Héra Zeusz felesége ( a házasság istennője) mindig bosszút akart állni rajta mert férje megcsalására emlékeztette őt Herc.

Ez a konfliktus odáig vezetett. hogy megölte a feleségét és gyermekeit is, még a második feleségét is (bár abban Ares is ludas volt. Ha ez nem elég még a barátját, s harcostársát Michael Hurst által megformált Iolas-t is megölték már párszor, de visszajött a halálból. 

Bár nem ő a főhős, de annak barátja, akinek a színészi játéka kiemelkedő. Hisz eljátszotta Iolast, a főgonosz-t is aki szektát alapított emberekből, (akit később legyőzőtt Hercules) sőt ő játszotta a speciális hamupipőkés részekben a jó tündért, aki mesterien táncolt és énekelt. 

Másik dimenziók.

Létezett a sorozatban egy másik dimenzió ahol Hercules többször is legyőzte negatív  énjét. Ott gonoszt is játszott, ami elég jól ment neki, bár a jó szerepét meggyőzőbben játszotta. Iolas abban a világban udvari bolond volt.

Egy kicsit bátortalan, s félős, de feltaláló is volt. Egy kis ideig átment a másik dimenzióba, ahol Hercules jó volt, majd sellőként elúszott kedvesével.

 

Kiemelkedő gonoszok:

Kevin Smith (Ares ,Hercules testvére )humoros,sexy, s néha paródia volt a gonoszra. Sokat lehetett rajta nevetni. Emlékezetes karakter volt. Főleg a másik dimenzióban vicces volt szerelem istenként fehér bőrcuccban szivecskéket dobálva.

Héra kegyetlen, begyepesedett, karót nyelt nő, akiben csak az utolsó részben volt, valami emberi, no meg a végtelen féltékenység.

Callisto- Xena és Hercules sorozatban istennőként,s angyalként is jelen volt. Kiskorában Xena leigázta a családját, ezért megbolondult, s gyilkológéppé képezte ki magát. Gyakran támadta meg Hercules-t s Xena-t is. Sőt megölte Gabriel férjét is.

Autolickus - a tolvajok fejedelme sokat szaltózott , lopott, egy igazi macsó, akinek van humora

 

Viccesek és szépek

Salmonely a kereskedő , aki vicces volt, félénk, de megfűszerezte a sorozatot, s jó üzleti érzéke volt:)

Apfrodithe humoros, plaza cicás istennő, aki victoria secret-et idéző ruhákban, meghatározó volt Iolas-al, s Gabriel-lel való barátsága, s ő is tört néha borsót Hercules álla alá. Ő is tehetséges volt, s szerethető.

A két sorozat vége

Xena nem isten, mint Hercules ezért többször is meghalt, a végén is történt valami tragédia.

Hercules vége kicsit gyerekes lett a vicces lila sárkánnyal, de legalább legyőzte az óriásokat, s együtt maradt Iolas-al.

 

helyszínek: Gyönyörűek voltak a tájak, erdők, szigetek a vizesések, Egyiptom, a tenger. Minden utazást élmény volt nézni.

A díszletek mesterien voltak megmunkálva. A jelmezek is gyönyörűek, művésziek, a páncélok és fegyverek kidolgozása figyelemreméltó.

Konfliktusok: Belső konfliktusaik a szereplőknek emberivé tették őket, hisz bármennyire hősők voltak, ők is féltek, néha sírtak is,  irigykedtek, féltékenykedtek egymás sikereire sokszor kellet választaniuk a jó és a rossz között. Ha rosszat tettek próbálták jóvá tenni.

A verekedések: igazi keleti harcművészet , az ütések mesteriek, hiába nem tocsogtak mindig a vérben az ellenfelek, mégis elhittük, hogy valóban csata volt. Jackie Chan szerű humor is volt a harcok között, szaltók, akrobatika. Persze a kaszkadőrök munkája is látszott, remek volt.

Tanulság:

Az életben sokszor hibázunk, de ha kijavítjuk a hibáinkat, s tanulunk belőle, akkor fejlődünk. Mindig a becsületes úton kell haladni, hallgatni a szívünkre, s sokat tanulni. Isten mindig próbára tesz minket, azért, hogy tanuljunk belőle és bölcsebbé váljunk általa.Mindig van lehetőség arra, hogy jobb emberekké váljunk, minden nap egy újabb ajándék istentől, arra, hogy valami jót tegyünk, vagy tanuljunk az életben. Egy dolog megbocsájtani másoknak a rosszat amit tettek nekünk. (pl. Callisto, hogy megölte Xena a családját). A legfontosabb, hogy mi ne váljunk bünőzőkké, s ahogy szeretjük magunkat, úgy szeressünk másokat. Úgy bánjunk másokkal, ahogy szeretnénk, hogy velünk bánjanak. A bosszú nem helyes út, s megmérgezi a harag, s a düh a lelket. Ez történt Callisto-val is a bosszú tette rettegett, s utált személlyé. Meg lehet őt érteni, hogy elvesztette a családját, de úgyanolyan gyilkossá vált, mint Xena azelőtt. Lehetett volna jobb ember, tehetett volna jót is, de hagyta, hogy a méreg megegye a lelkét.  Próbáljunk meg megbocsájtóak lenni, s főleg megbocsájtani magunknak, hisz az a legnehezebb, majd jóvvá tenni bűneinket.  Isten mindenkit meghallgat, bárki jó útra térhet. Ezt tanította a sorozat, az emberek folyton változnak, s van remény, hogy egyszer mindenki jobb emberré vál. Élete hősévé!

Képtalálat a következőre: „Callisto xena”Képtalálat a következőre: „Callisto xena”

 

 

 

 

(Callisto sokat szenvedett, a végén Xena-ban jó útra tért, s angyallá vált, s megbékélt a lelke)

 

Szerethető sorozatok, sokan tudtak azonosulni a két művészeti alkotások szereplőivel. Igazán élmény volt újranézni az összes részt!!

Kérdés

Miért nincs folytatása a Herculesnek és a Xena-nak?

Miért ne dolgozhatna a két csapat együtt?

Hiányozni fog a sorozat, lehetne közös filmjük is!!

Alekseev SBeregu

Az Eurovision sztárjának új klipje!

 

Alekseev egy művészi klipet hozott össze, melyben mérhetetlen szerelmét írja le költői képekkel.

Ő egy régimódi író, aki a múzsájáról írogat az antik írógépével. A könyvek, az irodalom jelentős lehet a számára. Romantikus, fantasy, szürreális, mindig másnak képzeli el a vörös szép szerelmét. Vannak benne kicsit erotikus jelenetek, mikor ölelgeti őt a fürdőben.  Képzeletbeli helyeken jár vele, ahol tündérek vigyáznak rájuk.

Naiv, romantikus klip, mese a szerelemről, amely örökké tart, s átível, hegyeken -völgyeken. Nagyon szívfacsaró, szentimentális klip lett. Akár Romeó és Júlia története. Már megszoktuk, hogy ő egy végletekig érzékeny művész, aki mindig kimutatja az érzéseit 100%-osan. Ez most ismét megtörtént, elhittem, hogy valakibe ennyire szerelmes lehet, hogy istennőként dicsőíti őt.

A klip a múzsáról is szólhat, hisz az énekes itt írót játszik. A lány a történetei főszereplője, általa kreál újabb és újabb story-kat. Szép klip!

 

 

 This artistic clip about legendic and sensitive love. In this clip the singer playing role of writer who obsessed with hes red haired love. He dreaming about this women, he look this women like a fairy.

Sexy, romantic, emotional, sensitive,sürreal clip. The girl is a musa who make dreaming the men. Nikita is really emotional singer, he make evry musical clips with interesting fantasy stories, what make a womens cry.He love a dramas. He is talented! Great job!

 

Olya Polyakova queen of the night clip premier

Az ukrán énekesnő újabb műve!

A népszerű ukrán 34 éves színész, énekesnő mindig a humoráról s énektudásáról volt híres.

Itt ebben a zenei kisfilmben a Nagybani piachoz hasonló helyen láthatjuk az énekesnőt, aki Óriás telefonnal mászkál.Flitteres diszkós öltözékben grasszál a standok között, majd letépve a piaci árúsnők ruháját, ők is flitter ruhás táncossá alakulnak. Van itt sejtelmes meztelenkedés is, miközben Olya  a magok között fekszik ,csak zöldhagyma borítja testét. Végül pár pár speciális effekt után hosszú hajúvá válik az énekesnő koronával a fején énekel csillogó dresszben. Klassz volt  koreográfiai, meg az, hogy mennyiszer vált külsőt Olya. Olyan, mint az X-men filmekből a Mystic.

Ez mindig érdekes momentuma a klipjeinek. Régmúlt discos stílus jön elő ennél a műnél.

Az éjszaka királynője címet kapta a klip. Egy igazi szakítós videó, arról szól, hogy a férfi nélkül, is jól érzi magát, s igazi party girl-é válhat. Feminista klip, girl power! Mint a Spice Girls-ben!

A humor mindig elengedhetetlen ennél az énekesnőnél. Nemcsak csinos magas, s sexy, hanem tehetséges is. Nekem nagyon tetszett!

Olya Polyakova maket new clip in market. She is beautiful and magical in glitter dress. She make a magic with vendors, this girl dancing like a dancers in glitter dress. The singer have big telefon, this is funny, and dancing in a market. The video have nude scenes, this is sexy, and singer dont shy. More special effects make a clip crazy and beautiful with humor.

In the end scenes Olya look like a party queen is gold dress, and  with silk long hair. She is Like a Mystic, from X-men films change look evry time. The clip have old disco style. Its al about womens, who dont fear without mens party making, womens who broken hearted with mad mens, but dancing on dance pol. The feminism, and girl power, like a Spice Girls!

I like this video! You like it? like on facebook, post, and say about this site!

 

Bella Hadid Harpers Bazaar a komoly arc és ami mögötte van

A népszerű Victoria Secret modell titkai!

31973787_746548745554550_735108971542609920_n[1]

A Harpers Bazaar interjút készített korunk egyik legérdekesebb modelljével, aki The Weeknd-el ismét együtt jár.

- Mindenki azt hiszi. hogy igazi party girl vagyok, de az ezelőtti élet a múlté.

Alig várom mindig a hétvégét, hogy a díványon pihenhessek. Amikor ekkora sikereket ér el az ember, akkor nem a partyzáson jár az esze, hanem azon, hogy azokkal vegye körül magát, akik tényleg szeretik, s támogatják őt.Szombat este, a legkevésbbé szeretném házon kívűl tölteni az időmet.

Általában videjátékozom, megnézek egy filmet, hisz ezt tettem gyerekkoromban is. - valllotta a 21 éves modell.

Az utálóiról (haterekről):

-régen sokat harcoltam magammal, s ezekkel a felhasználókkal. Amikor olvastam a kommenteket, ahol engem gonosz arcúnak írnak el ezt gondoltam:- lehet nekem is nehéz napom, főleg ha sírtam előtte. Az emberek a lesifotósok képei alapján ítélnek meg. Tudjátok, hogy milyen kínos, amikor kimész otthonról, s egy tömeg ember támad le fotógépekkel, s kamerákkal?

31412238_2068071596794565_3815340756093108224_n[1]

Az emberek szeretik kritizálni a modell képeit mondván, mindegyiken gonosz, vagy túl komoly arcot vág.

- persze, hogy nem mosoly nélkül töltöttem a napjaimat. Az emberek azt mondják, hogy minden képen úgyanolyan komoly fejet vágok.Nem tudják, hogy a fotósok utasításai alapján kell ilyen unott arcot vágnom, s a valóságban nem vagyok ilyen.

A haterekre nem figyelve Bella boldog és a The Weeknd nevű énekessel tart fenn szerelmi kapcsolatot.

31440001_255280951880622_3374866395027210240_n[1]

Cannesben is egy rendezvényen látták őket csókolozni.  Sok boldogságot!

 

Képtalálat a következőre: „bella hadid the weeknd 2018 cannes”

Kirsten Dunst világra hozta első gyermekét!

A világhírű sztár gyermeke megszületett.

A 35 éves Kirsten Dunst, s 30 éves férje Jesse Plemons először lettek szülők.

A kisfiú boldog és egészséges.

Kirsten Dunst and Jesse Plemons

A Marie Claire magazinnak vallott azelőtt a színésznő:-3 éves korom óta színészkedem, talán itt az ideje a család alapításnak.A keresztlányom is imádom, szeretem a gyerekeket.

Kirsten Dunst -ot ismerhetjük számos kasszasikerből, mint a Spiderman (a pókember szerelme), Jumanji és egyéb filmsikerekből. Mondhatni idáig munkamániás volt. Most végre ő is révbe ért!

Sok boldogságot!

Képtalálat a következőre: „Kirsten Dunst baby”

Kim Kardashian áttetsző nadrágot vett fől és top-ot!

A népszerű reality hősnő öltözéke keltett feltűnést.

Kim Kardashian mindig is a polgárpukkasztó sztárok közé tartozott, de csak ő képes átlátszó nadrágot fehérnemű nélkül felölteni. Las Vegasban kapták lencsevégre a reality sztárt, s üzletasszonyt, no meg modellt, éppen a 20 éves osztálytalálkozójára igyekezett.

Két estét töltött ott partyzással a sztár, s a hotelből kilépve fotózták le így. Minden alsónemű nélkül, a ruha nem sokat hagyott a  képzeletre. Márkája a La Perla. Úgy hírlik Cher nagy rajongója Kim, s ezért is öltözhetett így. Bár nem tudni mi volt ezzel a célja?

forrás képek: www.woman.ru

Szerki:

Persze kellenek a balhék, a botrány pr, de szerintem tehetséges nő, aki tudná valami mással is felhívni magára a figyelmet, pl. miért nem jótékonykodik? Szó ami szó ő így is csinos, az alakjában nem találni semmi kivetnivalót, de miért nem használja a befolyását egy jó ügy érdekében. Pl. elmehetne kórházakba meglátogatni a rajongóit.

A két képen látszik, hogy Cher  volt a példakép ezen stílus felöltésében, akkor miért nem követi Cher-t a jótékonykodásban is? Bár lehet adakozik, csak a média nem beszél róla. Ki tudja?